انتشار مجموعه داستان‌های کوتاه لگا

به گزارش خبرنگار مهر، نشر لگا به‌تازگی مجموعه داستان‌های «ماجرای پال» نوشتۀ ویلا سیبرت کاتر با ترجمۀ مریم خدادادی، «ریپ وان وینکل»، نوشتۀ واشینگتن ایرونیگ با ترجمۀ یاسر پوراسماعیل، «آن زن دیگر» نوشتۀ شروود اندرسن با ترجمۀ یاسر پوراسماعیل، «کارین: یک خاطره» اثر جوزف کُنراد با ترجمۀ محسن فخری و «فروپاشی خانمان آشر» نوشتۀ ادگار آلن پو با ترجمۀ فاطمه کاملان را منتشر و راهی بازار نشر کرده است.

مجموعه داستان‌های کوتاه لگا که با طراحی مریم خدادادی و یاسر پوراسماعیل شکل گرفته، در پی آن است.که ترجمۀ بخش عمده‌ای از داستان‌های کوتاه ادبیات جهان را در اختیار مخاطبان قرار ‌دهد. تمرکز این مجموعه بر داستان‌هایی است که در اصل به زبان انگلیسی نوشته شده‌اند؛ اعم از اینکه خاستگاه‌شان آمریکا، انگلستان، اسکاتلند، ایرلند، استرالیا، نیوزیلند و کانادا باشد یا آفریقای جنوبی، هند، جمهوری دومینیکن، کشورهای اروپایی و… ؛ داستان‌هایی که، به تعبیر ادگار آلن پو، می‌شود آن‌ها را یک نفَس در عرض نیم‌ساعت تا دوساعت خواند.

انتشار مجموعه داستان‌های کوتاه انگلیسی جهان آغاز شد

نویسنده انگلیسی، هربرت ارنست بِیتس (۱۹۰۵_ ‌۱۹۷۴)، معتقد بود داستان کوتاه، همانند سینما، زادۀ قرن بیستم است. داستان کوتاه، خلاف رمان و همانند فیلم، روایت را نه با جزئیات مفصل، بلکه با اشارات.ضمنی و ظریف و نماهایی سریع، پیش می‌برد. به نظر بیتس، شاید به همین دلیل باشد که داستان کوتاه به‌سرعت به بخش مهمی از ادبیات آمریکا بدل شد؛ مردم آمریکا «تندتر حرف می‌زنند، تندتر حرکت می‌کنند و ظاهراً تندتر فکر می‌کنند». نویسنده ایرلندی، فرنک اوکانر (۱۹۰۳_ ‌۱۹۶۶)، هم در کتاب صدای تک‌افتاده داستان کوتاه را «قالب هنری ملیِ» آمریکا می‌داند. به‌تعبیر ادگار آلن پو (۱۸۰۹_ ‌۱۸۴۹)، «شتاب این دوران… اختصار، فشردگی و چالاکی» را می‌طلبد.

آمریکایی‌ها در دهه‌های ۱۸۲۰ و ۱۸۳۰ «داستان کوتاه» را به‌صورت یک قالب ادبیِ مستقل آفریدند، گرچه تقریباً هم‌زمان در اوایل دهه ۱۸۴۰ در روسیه هم الکساندر پوشکین (۱۷۹۹_ ‌۱۸۳۷) و نیکلای گوگول (۱۸۰۹_ ‌۱۸۵۲) داستان‌هایی را در همین قالب خلق کردند. نخستین نظریه‌پرداز داستان کوتاه (کسی که این ژانر ادبی را از سایر ژانرها متمایز کرد) و چند داستان کوتاه مهم نوشت ادگار آلن پو بود.

مجموعه داستان‌های کوتاه لگا، سعی در ترجمه و انتشار داستان‌های حدوداً پنج‌هزارکلمه‌ای تا بیست‌هزارکلمه‌ای دارد. این مجموعه متشکل از مترجمان مختلف است که در این مجموعه همکاری دارند. کتاب‌های این مجموعه در قطع پالتوئی چاپ و منتشر می‌شوند و با چاپ کتاب‌های مذکور، تا به‌حال، این مجموعه ۵ عنوان را در خود جا داده است.

منبع: خبرگزاری مهر

نقد و بررسینقد و بررسی کتاب

آن زن دیگرادگار آلن پوانتشارات لگاجوزف کُنرادداستانداستان کوتاهرمانریپ وان وینکلشروود اندرسنفروپاشی خانمان آشرکارین یک خاطرهکتابکتاب خوبکتاب داستانماجرای پالمجموعه داستانمجموعه داستان‌های کوتاهمریم خدادادینشر لگاواشینگتن ایرونیگویلا سیبرت کاتریاسر پوراسماعیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *